Стотици представители на рибарския и туристическия бизнес протестираха срещу Законопроекта за

...
Стотици представители на рибарския и туристическия бизнес протестираха срещу Законопроекта за
Коментари Харесай

Стотици рибари и хотелиери протестираха срещу перките във Варна

Стотици представители на рибарския и туристическия бизнес протестираха против Законопроекта за ветроенергийни мощности в акваторията на Черно море. Те се събраха пред хотел наоколо да Двореца на културата и спорта във Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg . Причината бе, че там през днешния ден трябваше да има кръгла маса, проведена от Центъра за проучване на демокрацията по въпроса за развиване на вятърни енергийни паркове в Черно море.

" От 3 месеца протестираме против перките. Това е съсипване на бизнеса. По наша информация желаят тези перки да бъдат на 10 метра дълбочина в морето, което е на 300 метра. Ние сме съгласни да са най-малко на 100 метра дълбочина, което е доста по-далеч от брега, както и сервитутната зона да е 1 миля ", обясниха риболовците.

" Настояваме за отдръпване на законопроекта и цялостно публично разискване ", допълниха риболовците във Варна.

Протестът им бе подсилен от народни представители и общински съветници от разнообразни политически сили.   

" Неясна е изгодата от перките в морето. Подлага се на риск и рибарския, и туристическия отрасъл. Той е и лобистки. Ще вдигне цената на тока. Надявам се, че няма да влезе на второ четене в Народното събрание ", съобщи депутатът Борислав Гуцанов.

" Категорично сме срещу. Това е пагубно за рибарския бранш и туризма ", добави народния представител Коста Стоянов.

От първичната си точка протестиращите поеха в колона с коли по посока постройката на Община Варна, а от там през Аспаруховия мост към пристанище " Карантината “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР